Abrikozen Kip in de Pan

    Abrikozen Kip in de Pan

    10keer bewaard
    50min


    15 personen hebben dit gemaakt

    Een snijplank, mes, lepel, pan en een half uur beschikbaar? Meer hebt u niet nodig om deze lekkere maaltijd te bereiden. Restjes zijn de volgende dag ook heerlijk!

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 375 ongekookte witte rijst
    • 900 ml water
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 1 kg kipfilet, in kleine stukjes
    • zout en peper naar smaak
    • 1 grote ui, fijngesneden
    • 500 ml kippenbouillon
    • 12 gedroogde abrikozen, in stukjes
    • 225 gr abrikozencompôte
    • 1 eetlepel maïzena
    • 2 eetlepels water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:50min 

    1. De rijst met 900 ml water op een hoog vuur aan de kook brengen. Het vuur matig laag zetten, de pan afdekken en in 20-25 minuten de rijst gaar koken en het water laten absorberen.
    2. Terwijl de rijst kookt in een grote koekenpan op een hoog vuur de olijfolie verhitten. De kip op smaak brengen met zout en peper. Als de olie heet is de kip daarin 5 minuten bakken. Ui toevoegen en ong. 5 minuten verder bakken tot deze gaar en doorzichtig zijn. Kippenbouillon, gedroogde abrikozen en abrikozencompote toevoegen.
    3. De pan aan de kook brengen, het vuur matig laag zetten en de kip in 10-15 minuten in een afgesloten pan gaar laten worden. De maïzena in 2 eetlepels water oplossen en aan de sudderende pan toevoegen. Ong. 1 minuut doorkoken tot de saus ingedikt en lichter van kleur is geworden. Serveer de abrikozenkip met rijst.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren