Boerenkoolsoep met spek en rookworst

    Boerenkoolsoep met spek en rookworst

    Voeg toe aan favorieten!
    55min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een romige, stevige en heerlijke soep. Perfect voor in de winter. De soep bestaat uit rookworst, spek, ui en boerenkool in een basis van romige aardappelsoep. Serveer met knapperig brood.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 450 gr rookworst, in plakjes (halve rondjes)
    • 2 aardappels, in plakjes van 5 mm
    • 125 gr ui, fijngesneden
    • 6 plakjes spek
    • 1½ theelepel fijngesneden knoflook
    • 135 gr boerenkool, fijngesneden
    • 2 eetlepels kippenbouillonpoeder
    • 1 liter water
    • 75 ml slagroom

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:55min 

    1. Bak de uien en spek in een grote pan op medium vuur tot de uien glazig zijn. Verwijder het spek uit de pan en verkruimel ze. Hou apart.
    2. Voeg de knoflook toe aan de uien en bak nog eens 1 minuut. Voeg de bouillonpoeder, water en aardappels toe en laat 15 minuten zachtjes koken.
    3. Voeg de verkruimelde spek, de plakjes worst, de boerenkool en de slagroom toe. Laat nog 4 minuten doorwarmen en serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren