Hollandse saucijzenbroodjes

    Hollandse saucijzenbroodjes

    5keer bewaard
    45min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Saucijzenbroodjes, zelfgemaakt, en minstens zo lekker als de gekochte variant. Je weet tenminste precies wat voor vlees erin gaat! Half-om-half gehakt geeft het beste resultaat.

    stroopwafel Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 400 gr half-om-half gehakt
    • 1 theelepel sambal
    • 1 eetlepel ketjap
    • 1/4 theelepel nootmuskaat
    • 1 theelepel pimentpoeder
    • scheutje worcestersaus
    • flinke handvol paneermeel
    • 1 ei, voor de vulling
    • 8 plakjes bladerdeeg, ontdooid
    • 1 ei, losgeklopt, om te bestrijken

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:45min 

    1. Meng het gehakt met sambal, ketjap, nootmuskaat, piment, worcestersaus, paneermeel en ei. Als het gehakt nog te 'nat' is, voeg dan wat meer paneermeel toe.
    2. Verdeel het gehakt in 8 gelijke delen en rol van elk deel een worst en leg ze in het midden van elk plakje bladerdeeg. Vouw het bladerdeeg erover en druk de randjes aan met een vork. Bestrijk het bladerdeeg met losgeklopt ei.
    3. Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de saucijzebroodjes op de bakplaat en bak ze in 30-35 minuten gaar en goudbruin.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren