Supergezonde, pittige boerenkool chips

    Supergezonde, pittige boerenkool chips

    Voeg toe aan favorieten!
    25min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Dit recept maakt van gewone boerenkool een heerlijke, pittige snack. Ontzettend licht en knapperig en heel gezond!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 270 gr boerenkool, gewassen en harde steeltjes verwijderd, blaadjes in stukjes van 3 cm
    • 1 eetlepel extra vergine olijfolie
    • 1 eetlepel chilipoeder, of naar smaak
    • 1/2 theelepel grof zeezout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C.
    2. Doe de boerenkool in een grote kom en besprenkel met olijfolie. Meng door tot alles gelijkmatig bedekt is en 'masseer' de boerenkool dan 1 minuut. Bestrooi met chilipoeder en zout. Meng goed door. Verspreid de boerenkool over een bakplaat in een enkele laag.
    3. Rooster 5-8 minuten in de voorverwarmde oven, roer dan door en laat nog eens 5-8 minuten roosteren tot de randjes een beetje bruin en knapperig worden. Sommige blaadjes boerenkool zullen wat sneller klaar zijn dan anderen, verwijder die blaadjes dan terwijl de anderen in de oven blijven. Serveer direct.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren