Pizzabodem

    Pizzabodem

    15keer bewaard
    50min


    4022 personen hebben dit gemaakt

    Dit recept voor pizzadeeg geeft een bodem die zacht van binnen is en lekker krokant van buiten. Naar smaak beleggen met je favoriete ingrediënten en je hebt een heerlijke pizza. Bekijk ook de video van dit recept!

    Ingrediënten
    Porties: 15 

    • 2 1/4 theelepel droog bakkersgist
    • 1/2 theelepel donkerbruine basterdsuiker
    • 350 ml warm water (45°C)
    • 1 theelepel zout
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 425 gr bloem

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:50min 

    1. Gist en basterdsuiker in een grote kom warm water oplossen en 10 minuten laten staan.
    2. Zout en olie erdoor roeren. De helft van de bloem erdoor roeren.
    3. Het deeg op een royaal met bloem bestrooid oppervlak kneden. Voldoende bloem toevoegen zodat een niet-plakkerig deeg ontstaat. Leg het deeg in een goed met olie ingevette kom en laat het in ong. 1 uur tot verdubbeld volume rijzen. Sla de lucht eruit en vorm het deeg tot een bal. 1 minuut laten rusten en uitrollen. Voeg beleg naar keuze toe.
    4. De oven voorverwarmen 220°C/gasstand 7. Als je de pizza op steen bakt kun je het deeg meteen beleggen en de pizza afbakken. Vet anders eerst een bakplaat in met olie en laat het deeg 15-20 min rijzen voor je het belegt en afbakt.
    5. Bak de pizza in ong. 15-20 minuten tot kaas en korst goudbruin zijn.

    Video

    Pizzabodem
    Pizzabodem

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren