Bananencake uit de airfryer

    Bananencake uit de airfryer

    2keer bewaard
    45min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Als je van bananenbrood houdt, moet je dit recept ook eens proberen als je niet een hele grote cake wilt. Dit is een kleinere versie, en snel gemaakt in de airfryer.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 50 gr boter, op kamertemperatuur
    • 65 gr bruine suiker
    • 1 ei
    • 1 banaan, gepureerd
    • 2 eetlepels honing
    • 125 gr zelfrijzend bakmeel
    • 1/2 theelepel kaneel
    • snufje zout, of naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verwarm de airfryer voor op 160°C. Vet een kleine ronde cakevorm (die in de airfryer past) in met boter of spray.
    2. Klop de boter met de suiker romig. Voeg ei, banaan en honing toe en klop tot een glad mengsel.
    3. Mix meel, kaneel en zout erdoor.
    4. Schenk het beslag in de cakevorm en strijk glad met de achterkant van een lepel. Zet de cakevorm in het mandje van de airfryer.
    5. Zet de timer op 30 minuten en bak de cake gaar. Als je met een prikker in het midden van de cake steekt, moet deze er schoon uitkomen.

    Bakken in de oven

    Als je geen airfryer hebt, kun je dit ook gewoon in de oven maken. Zet wel 5 minuten langer in de oven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren