Cannellinisoep met pancetta

    Cannellinisoep met pancetta

    3keer bewaard
    45min


    54 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijk stevige, vullende Italiaanse soep.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 175 gr pancetta, in blokjes
    • 4 eetlepels olijfolie
    • 1 grote rode ui, versnipperd
    • 3 stengels bleekselderij, gehakt
    • handjevol gehakte salie
    • 1 theelepel zout
    • 1 theelepel versgemalen zwarte peper
    • 1,5 liter kippenbouillon
    • 5 blikken (400g) cannellinibonen, gespoeld en uitgelekt
    • 1/2 pak (500 gr) stellette (of andere kleine pasta)
    • 1 theelepel zout
    • handje gehakte peterselie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:45min 

    1. In een pan van 8 liter de pancetta sauteren. Ui en selderij toevoegen en al roerend 5 minuten meebakken. Salie, 1 theelepel zout en peper erdoor roeren. Kippenbouillon toevoegen, de pan afdekken en weer aan de kook brengen. Bonen en pasta toevoegen, de pan afdekken en 30 minuten zachtjes laten koken.
    2. Voor het opdienen gehakte peterselie erdoor roeren en eventueel bestrooien met geraspte Pecorino of Parmezaanse kaas.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    tiatitia
    van
    0

    Goed recept! ik heb er witte bonen doorgedaan en nog een beetje nootmuskaat over gedaan vlak voor het serveren, maar zo al erg lekker. - 12 jan 2010

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren