Tortilla-kippensoep uit de slowcooker

    Tortilla-kippensoep uit de slowcooker

    Voeg toe aan favorieten!
    8uur30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Deze kippensoep met tortilla's smaakt heerlijk en is nog gezond ook! Laat je niet misleiden door de lange lijst ingrediënten. Je stopt alles in de slowcooker en dan hoef je niks meer te doen. Garneer met geraspte kaas, avocado en een scheutje limoensap.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 450 gr gekookte kip, in stukjes gescheurd
    • 1 blikje (400 gr) hele gepelde tomaten, gepureerd
    • 1 pot (350 gr) enchilada saus
    • 1 middelgrote ui, fijngesneden
    • 100 gr fijngesneden jalapenopepers uit een pot, uitgelekt
    • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 475 ml water
    • 400 ml kippenbouillon
    • 1 theelepel komijn
    • 1 theelepel chilipoeder
    • 1 theelepel zout
    • 1/4 theelepel zwarte peper
    • 1 laurierblad
    • 280 gr mais uit de diepvries
    • 1 eetlepel gehakte koriander
    • 7 maistortilla's
    • plantaardige olie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 8uur  ›  Klaar in:8uur30min 

    1. Doe kip, tomaten, enchiladasaus, ui, pepers en knoflook in een slowcooker. Schenk water en kippenbouillon erbij en roer komijn, chilipoeder, zout, peper en laurierblad erdoor. Meng mais en koriander erdoor. Doe de deksel erop en zet aan op de laagste stand voor 6-8 uur, of op de hoogste stand voor 3-4 uur.
    2. Verwarm de oven voor op 200°C.
    3. Bestrijk beide kanten van de tortilla's licht met olie. Snij de tortilla's in strips en leg ze dan op een bakplaat.
    4. Bak de strips in de voorverwarmde oven tot ze knapperig zijn, in ongeveer 10-15 minuten. Strooi de tortillastrips over de soep vlak voor serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren