Cannellinisoep met spinazie

    Cannellinisoep met spinazie

    2keer bewaard
    50min


    223 personen hebben dit gemaakt

    Deze smakelijke soep wordt bereid op basis van cannellinibonen, kippenbouillon en verse spinazie. Serveren met geraspte Parmezaanse kaas.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 eetl olijfolie
    • 1 ui, versnipperd
    • 1 stengel bleekselderij, gehakt
    • 1 teentje knoflook, fijngesneden
    • 12 blikjes (400 gr) cannellinibonen, gespoeld en uitgelekt
    • 1 fles (500 gr) kippenbouillon
    • ¼ theel vers gemalen zwarte peper
    • 1/8 theel gedroogde tijm
    • 450ml water
    • ½ (500g) zak verse spinazie, gespoeld, dun gesneden
    • 1 eetl citroensap

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:50min 

    1. In een grote soeppan de olie verhitten en daarin ui en selderij 5-8 min bakken tot ze zacht zijn. Al roerend de knoflook toevoegen en 30 seconden meebakken. Bonen, kippenbouillon, peper, tijm en water toevoegen, aan de kook brengen en op een laag vuur 15 minuten zachtjes laten sudderen.
    2. Met een schuimspaan 500 ml van het bonen-groentemengsel uit de pan nemen en apart zetten.
    3. Pureer de rest van de soep in kleine beetjes op lage stand tot een gladde soep. Haal daarbij het middenstuk van de deksel eruit, zodat de stoom kan ontsnappen. Schenk de gepureerde soep weer in de pan en roer de apart gehouden groenten er doorheen.
    4. Onder af en toe roeren weer aan de kook brengen. Spinazie erdoor roeren en 1 minuut meekoken om te slinken. Citroensap erdoor roeren, de pan van het vuur halen en serveren met versgeraspte Parmezaanse kaas.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren