Romige puree van bloemkool

    (492)

    Een gezondere versie van aardappelpuree, romig gemaakt door magere roomkaas in plaats van boter. Als je de bloemkool stoomt in plaats van kookt, krijg je een luchtigere puree.


    5 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 hele bloemkool, in roosjes
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 1 teentje knoflook, fijngeperst
    • 1 eetlepel geraspte Parmezaanse kaas, of naar smaak
    • 1 eetlepel magere roomkaas
    • 1/2 theelepel zeezout, of naar smaak
    • 1/8 theelepel versgemalen zwarte peper, of naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

    1. Zet een stoommandje in een pan en vul met water tot net onder het mandje. Breng aan de kook. Voeg bloemkool toe, doe de deksel erop en stoom gaar in ongeveer 10 minuten.
    2. Verhit ondertussen de olijfolie in een kleine pan op medium vuur; roerbak knoflook tot het zacht is, ongeveer 2 minuten. Haal van het vuur.
    3. Doe de helft van de bloemkool in een keukenmachine en pureer. Voeg de resterende bloemkool beetje voor beetje toe, tot de groenten glad zijn. Meng knoflook, Parmezaanse kaas, roomkaas, zout en peper erdoor.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (492)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren