Rijst van bloemkool

    (88)

    Een snel, makkelijk en lekker recept voor een alternatief voor rijst, namelijk gemaakt van bloemkool. Koolhydraatarm en Paleo. Iedereen zal het lekker vinden!


    3 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 grote bloemkool, in grote stukken gesneden
    • 2 eetlepels extra vergine olijfolie
    • zout en versgemalen zwarte peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:15min 

    1. Doe de stukken bloemkool in een keukenmachine en pulseer tot de bloemkool in stukjes ter grootte van rijstkorrels is.
    2. Verhit olijfolie in een pan op medium vuur, voeg bloemkoolrijst, zout en peper toe. Doe de deksel op de pan en laat 3-5 minuten bakken tot het goed warm is. Haal de deksel van de pan en roer met een vork door om de 'rijstkorrels' los te maken.

    Tip

    Je kunt ook een rasp gebruiken (gaatjes mediumgroot) om de rijstkorrels te maken in plaats van in de keukenmachine.

    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (88)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 2 collecties