Pizzabodem van bloemkool

    Pizzabodem van bloemkool

    4keer bewaard
    1uur


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een pizza gemaakt zonder bloem! Ik heb diverse variaties van dit glutenvrije recept geprobeerd en deze is als beste uit de bus gekomen. De textuur is anders, maar het smaakt echt naar pizza!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 bloemkool, in roosjes en zonder kern
    • 120 ml water
    • 1/2 theelepel zout
    • 55 gr verse geitenkaas
    • 15 gr fijngeraspte Parmezaanse kaas
    • 1 groot ei
    • snufje cayennepeper, of naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C. Bedek een bakplaat met bakpapier.
    2. Pureer de bloemkool in een keukenmachine tot het fijngemalen is.
    3. Kook de bloemkool met water en zout in een koekenpan op middelhoog vuur tot het meeste water is verdampt, na ongeveer 5-6 minuten. Laat helemaal afkoelen.
    4. Leg de bloemkool op een schone theedoek. Vouw op en knijp al het overtollige vocht eruit.
    5. Meng bloemkool, geitenkaas, Parmezaanse kaas, ei en cayennepeper in een kom om er een zacht deeg van te maken. Rol er een bal van en leg in het midden van de bakplaat. Druk uit tot een cirkel van ongeveer 2 mm dik.
    6. Bak de pizzabodem in ongeveer 40 minuten goudbruin en stevig in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen en draai om voordat je de pizza belegt.

    Meer van Chef John

    Bekijk dit recept van Chef John op zijn kanaal foodwishes op YouTube.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren