Indiase kip korma

    Indiase kip korma

    3keer bewaard
    1uur15min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Kokos en amandelen geven deze milde korma z'n karakteristieke smaak en romigheid. Het kost een paar minuten om voor te bereiden, maar dan staat het in de oven tot het gaar is. Serveer met basmatirijst of warm naanbrood. Heerlijk!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 eetlepels zonnebloemolie
    • 1 ui, fijngesneden
    • 1 theelepel fijngesneden verse gember
    • 2 eetlepels korma curry paste (mild) of poeder
    • 600 gr kipfilet, in dikke plakken
    • 150 ml hete kippenbouillon (van een blokje)
    • 400 ml kokosmelk (blik)
    • 50 gr gemalen amandelen
    • 2 eetlepels gehakte verse koriander (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Verhit de olie in een ovenbestendige braadpan en bak de ui en gember 4-5 minuten. Roer de curry paste erdoor en bak 1 minuut, zorg ervoor dat het niet aanbrandt.
    2. Voeg de kip toe en roer goed door. Voeg bouillon en kokosmelk toe en breng aan de kook. Voeg eventueel zout en peper toe. Doe de deksel op de pan en zet dan 45 minuten tot een uur in de oven.
    3. Haal de pan uit de oven en voeg vlak voor serveren de gemalen amandelen toe en roer door. Bestrooi eventueel met koriander.

    Snellere versie

    Als je minder tijd hebt, kun je het gerecht ook 20 minuten op het vuur laten sudderen, in plaats van het in de oven zetten. Ga dan verder met stap 3.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren