Gesauteerde champignons met spinazie uit Apulia.

    (140)

    Dit is een typisch recept uit Zuid-Italiaanse regio Apulia: spinazie en champignons worden gesauteerd met ui, knoflook, azijn en witte wijn. Serveren met ambachtelijk brood.


    85 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 eetl olijfolie
    • 1 kleine ui, versnipperd
    • 2 teentjes knoflook, gehakt
    • 2 bakjes (200g) champignons
    • 275g verse spinazie, grof gehakt
    • 2 eetl balsamico
    • 100ml witte wijn
    • zout en versgemalen peper naar smaak
    • gehakte peterselie ter garnering

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:30min 

    1. In een grote koekenpan op matig hoog vuur de olie verhitten en daarin ui en knoflook zacht sauteren. Champignons toevoegen en sauteren tot deze slinken (3-4 minuten). Roer de spinazie erdoor en sauteer deze onder voortdurend roeren tot de spinazie is geslonken.
    2. Azijn toevoegen en al roerend laten absorberen. Vervolgens de witte wijn erdoor roeren. Het vuur laag zetten en zachtjes laten koken tot de witte wijn bijna is verdampt. Op smaak brengen met zout en peper en bestrooien met verse peterselie.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (140)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 8 collecties