Yoghurt-knoflooksaus met citroen en tahini

    Yoghurt-knoflooksaus met citroen en tahini

    Voeg toe aan favorieten!
    5min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Serveer deze heerlijke saus bij falafel, shoarma of verse groenten. Het lekkerst als je het een paar uur vantevoren maakt, maar je kunt het ook direct serveren. Ik hak de knoflook fijn en laat dit 5-10 minuten rusten voor ik de rest van de ingrediënten erbij doe. Dat verhoogt de hoeveelheid allicine in de knoflook, dat is een bestanddeel dat werkt tegen bacteriën en virussen.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 3-4 teentjes knoflook
    • 2 volle eetlepels tahini
    • 235 gr naturel yoghurt
    • sap en rasp van 1 citroen
    • 1/2 theelepel gemalen komijn
    • zout, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Klaar in:5min 

    1. Doe de knoflook in een blender of keukenmachine en hak zeer fijn. Voeg tahini toe en pureer dan nog een paar seconden en voeg dan yoghurt, citroensap en citroenrasp en komijn toe; pureer tot het glad is. Breng op smaak met zout.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren