Broodpizza van de Kookgekke Lekkerbek

    Broodpizza van de Kookgekke Lekkerbek

    2keer bewaard
    25min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een superlekkere variant van de pizza op een half Turks brood. Veel lekkerder en ook nog goedkoper dan de diepvries-pizza's. Topping kun je naar eigen smaak toevoegen, hier gebruik ik salami, paprika en ei. Je kan er 2 van maken, maar de andere helft kun je tot gebruik ook in de vriezer bewaren ...

    A3Bijker Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 1 Turks brood (door midden gesneden)
    • 5 eetlepels olijfolie
    • 4 theelepels knoflookpuree
    • tomatenpulp
    • 200 gr jonge kaas, geraspt
    • 1 ei
    • Salami
    • Paprika, in halve ringen
    • Ui, in halve ringen
    • Spaans pepertje , fijngesneden
    • Lekker veel gedroogde Italiaanse kruiden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Verwarm de oven voor op 220°C.
    2. Olijfolie mengen met de knoflookpuree Goed doorroeren en verdeel dit met een lepel of een kwast over het brood. Lepel hier een flinke hoevelheid tomatenpulp overheen.
    3. Strooi hier zo'n 200 gram aan jonge kaas overheen. Maak een kuiltje in het midden en leg er plakjes salami omheen.
    4. Laat een rauw ei in het kuiltje glijden.
    5. Doe de salami, ui en het fijngesneden Spaanse pepertje er overheen. Bestrooi het rijkelijk met Italiaanse kruiden
    6. Bak de pizza 15 minuten in de voorverwarmde oven.

    Tip

    Ik had nog wat over en heb dat de volgende dag in mijn broodtrommel meegenomen Koud was het zelfs net zo lekker als warm !!

    Bekijk dit op mijn blog

    http://www.facebook.com/DeKookgekkeLekkerbek

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren