Romige makreelsoep - van de Kookgekke Lekkerbek

    Romige makreelsoep - van de Kookgekke Lekkerbek

    1keer bewaard
    35min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Eigen bewerking van makreelsoep, met gerookte makreel, aardappel, pastinaak, visbouillon en spekjes.

    A3Bijker Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 gerookte makreel (circa 500 g)
    • 10 witte peperkorrels
    • 1 Spaanse peper
    • 3 liter water
    • 2 grote aardappels
    • 2 grote aardappels
    • 2 pastinaken
    • 1 grote ui
    • 3 visbouillontabletten
    • 300 g spekreepjes
    • 1 bosje fijngehakte peterselie
    • 10 takjes dille
    • 250 ml room
    • 3 el citroensap
    • versgemalen peper / zout
    • maizena

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Ontdoe de vis van de kop en snijd het in 2 stukken en doe het in een diepe soeppan en voeg 3 liter water toe. Zet het vuur lager zodra het water kookt en laat het 10 minuten zachtjes doorkoken. Je krijgt nu al een lichte bouillon maar zal vooral makkelijk zijn om de vis van de graat te ontdoen.
    2. Haal de makreel uit de bouillon en verwijder het vel en de graten en zet het apart. Zeef de bouillon.
    3. Maak de aardappel, bleekselderij, pastinaak en ui schoon en snijd ze klein.
    4. Doe ze vervolgens met de visbouillontabletten, de peperkorrels en de takjes dille in de pan.
    5. Breng het geheel zachtjes aan de kook. Laat de soep koken tot de groenten zacht zijn.
    6. Laat de soep koken tot de groenten zacht zijn. Verwijder de dille takjes.
    7. Pureer de soep met behulp van een staafmixer. Bak in een aparte pan de spekreepjes uit en doe ze na het te hebben laten uitlekken bij de soep.
    8. Voeg nu ook de Spaanse peper toe. Voeg de makreel in stukjes toe. Doe de room er al roerend bij. Om het nog iets meer te kunnen binden kun je een maïzenapapje toevoegen.
    9. Voeg het citroensap en de gehakte peterselie toe. Warm het geheel goed op en voeg versgemalen peper en zout naar smaak toe.

    Tip

    De Spaanse peper zorgt voor een lekker pittige smaak maar kan ook weggelaten worden

    Bekijk dit op mijn blog

    https://www.facebook.com/DeKookgekkeLekkerbek

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren