Charlotte alla Milanese

    Charlotte alla Milanese

    2keer bewaard
    1uur35min


    9 personen hebben dit gemaakt

    Dit is mijn versie van een heerlijk dessert dat ik in Milaan heb gegeten. Het kan gekoeld uit de ijskast geserveerd worden, maar ik vind het warm lekker. De rum is niet noodzakelijk, maar zo wordt het wel een feestelijk afsluiten van een diner.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 kg appels, geschild, geboord en in 8 stukken
    • 150 g suiker, in porties
    • 100ml droge witte wijn
    • 1 theel citroenrasp
    • 75g gele rozijnen
    • 50g boter
    • 12 dikke plakken brood, zonder korst
    • 2 1/2 eetl rum

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur15min  ›  Klaar in:1uur35min 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4.
    2. Appels, 3/4 van de suiker, citroenrasp en wijn in een zware pan onder water zetten, aan de kook brengen, het vuur laag zetten en in een gesloten pan 15 minuten zachtjes laten koken.
    3. Zet de rozijnen in een kommetje onder water en laat ze 10 minuten weken. Afgieten en apart zetten.
    4. In een kommetje boter en resterende suiker goed vermengen en smeer daarmee de bodem en zijkanten van een ovenschaal van 2 liter in.
    5. Beleg de bodem en zijkanten van de bakschotel met sneetjes brood zodat ze elkaar een beetje overlappen. Appels afgieten en rozijnen erdoor roeren. Schep het fruitmengsel in de ovenschaal en dek de bovenkant af met het resterende brood. Resterende suiker erover strooien.
    6. 1 uur in de voorverwarmde oven bakken.
    7. Leg voor het serveren de warme charlotte omgekeerd op een presenteerschaal en schenk er de rum over. Aansteken met een lange lucifer en serveren.

    Tip:

    Voor een sjiek etentje kun je ook individuele charlottes maken. Gebruik daarvoor ramekins in plaats van een ovenschaal.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren