Penne ala carbonara van de kookgekke lekkerbek

    Penne ala carbonara van de kookgekke lekkerbek

    1keer bewaard
    30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Pasta met een carbonarasaus en salamiGeloof me... als je dit gegeten hebt wil je het nooit meer anders !!

    A3Bijker Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 2 eetlepels olijfolie
    • 200 gr pancetta, in stukjes
    • 100 gr salami spianata romana, in stukjes
    • 3 teentjes knoflook, geplet en fijngehakt
    • 1 theelepel gedroogde oregano
    • 8 eidooiers
    • 2 dl slagroom
    • Zeezout en versgemalen zwarte peper
    • 250 gr Parmezaanse kaas, vers geraspt (mag evt. ook met pecorino of grana padano)
    • 500 gr penne rigate
    • 2 bouillonblokjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Doe de olijfolie in een pan en zet het op een laag vuur. Bak de pancetta en de salami zachtjes dan smelt het vet eruit voordat de stukjes krokant worden. Voeg wat peper toe en op het laatst de knoflook en de oregano.
    2. Klop de eidooiers samen met de slagroom los en breng het op smaak met versgemalen peper en zout. Voeg 3/4 van de kaas toe.
    3. Kook de pasta ondertussen in kokend water met 2 bouillonblokjes en een scheut olijfolie en laat het uitlekken.
    4. Meng er direct de warme pancetta en salami met de olie en het roommengsel doorheen. De eieren worden gaar door de warmte van de pasta. Voeg de rest van de kaas toe en serveer...

    Bekijk dit op mijn blog

    https://www.facebook.com/DeKookgekkeLekkerbek

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren