Garnalen met citroen en gember

    Garnalen met citroen en gember

    5keer bewaard
    26min


    201 personen hebben dit gemaakt

    Deze garnalenspiesjes met een vleugje sesam, citroen en verse gember zijn fantastisch voor een zomers etentje. Laat ze niet langer dan 2 uur marineren alvorens op de barbecue te leggen.

    Ingrediënten
    Porties: 9 

    • 100ml olijfolie
    • 1 dessertl sesamolie
    • 4 eetl citroensap
    • 1 ui, versnipperd
    • 2 teentjes knoflook, gepeld
    • 2 eetl geraspte gember
    • handje verse koriander
    • 1 theel paprikapoeder
    • 1/2 theel zout
    • 1/2 theel versgemalen zwarte peper
    • 1,25 kg hele grote garnalen, gepeld en schoongemaakt
    • barbecuespiesjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 6min  ›  Klaar in:26min 

    1. Olijfolie, sesamolie, citroensap, ui, knoflook, gember, koriander, paprikapoeder, zout en peper in een blender of keukenmachine tot een glad geheel pureren. Hou een beetje saus apart om de garnalen mee in te wrijven. Schenk de rest van het mengsel in een schaal, voeg de garnalen toe en schep alles door elkaar. Afdekken en 2 uur in de koelkast zetten.
    2. Verhit de barbecue op matig vuur. Rijg de garnalen aan spiezen, 1 keer door de staart en 1 keer bij de kop. Gooi marinade weg.
    3. Vet een rooster licht in met olie. Barbecue de garnalen 2-3 min per kant tot ze ondoorzichtig worden. Af en toe insmeren met de apart gehouden saus.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    1

    Kan dit ook goed in de pan? - 12 sep 2014

    KristinWaterplas
    0

    Superlekker - 31 mrt 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren