Pork caldereta - (Filipijns gerecht) oftewel gestoofd varkensvlees van de kookgekke lekkerbek

    Pork caldereta - (Filipijns gerecht) oftewel gestoofd varkensvlees van de kookgekke lekkerbek

    2keer bewaard
    1uur


    1 persoon heeft dit gemaakt

    De moeite meer dan waard om dit Filipijnse gerecht eens te proberen!

    A3Bijker Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 kilo varkenslappen (in niet té kleine stukken gesneden)
    • 2 el vers gemalen zwarte peper
    • 2 el cayennepeper
    • Arachide olie
    • 2 uien (in grove blokjes)
    • 5 (grote) knoflooktenen (geplet en fijngehakt)
    • 1-2 spaanse peper (gesnipperd)
    • 1 pakje tomatenpulp (350 gr)
    • Ananassap ( 220 ml sap van 1 blikje ananas van 560 gram)
    • 3 laurierblaadjes
    • 1 winterwortel (2 x doormidden en in stukken van +/- 1 cm)
    • 3 aardappels (in blokken)
    • 1 blikje leverpastei
    • 1 stuk cheddar kaas van 100 gr (geraspt)
    • 1 rode paprika (in korte reepjes)
    • 1 groen paprika (in korte reepjes)
    • 1 kopje maizena

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Marineer het vlees in een mengsel van: 1 el Zwarte Peper, 1 el Cayennepeper, een paar el Arachide olie.
    2. Doe wat arachide olie in een braadpan en schroei het vlees even dicht.
    3. Voeg dan de ui, knoflook en Spaanse Peper toe en de smaken even goed in het vocht laten intrekken. Voeg dan de tomatenpulp toe. 5 minuten koken en roeren.
    4. Voeg dan het ananassap samen met een paar kopjes water toe. Leg de laurierblaadjes er in.
    5. Na 15 minuten kan de wortel er bij.
    6. Na 30 minuten kunnen de aardappels er bij.
    7. Blijf regelmatig roeren en voeg indien nodig steeds wat water toe zodat het niet kan aanbranden.
    8. Als het vlees lekker mals is en de aardappels gaar zijn leverpastei en de cheddar kaas toevoegen.
    9. 1 el extra cayennepeper toevoegen en wat gemalen zwarte peper. Zout naar smaak toevoegen. Laat het nog 5 minuten al roerend koken.
    10. Voeg dan de paprika toe en laat het nog 5 minuten koken.
    11. Voeg als laatste al roerend de maizena toe tot er een mooie dikke saus ontstaat.

    Tip

    Dit gerecht eet je met witte rijst ...

    Bekijk dit op mijn blog

    https://www.facebook.com/DeKookgekkeLekkerbek

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren