Omelet met hete kippenlevers (Dadar Telor Ajam Hati Pedis) van de Kookgekke Lekkerbek

    Omelet met hete kippenlevers (Dadar Telor Ajam Hati Pedis) van de Kookgekke Lekkerbek

    1keer bewaard
    30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Indonesische gevulde omelet met hete kippenlevers (1 persoon).

    A3Bijker Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 1 

    • Kippenlevers en marinade
    • 250 gr kippenlevers
    • 2 theelepels gemberpoeder
    • 2 theelepels laos
    • 2 theelepel ketoembar
    • 1 eetlepel sambal oelek
    • 1 eetlepel kurkuma
    • 1/2 eetlepel trassi
    • 2 grote lombok (met zaadjes)
    • het sap van 1 limoentje
    • 6 teentjes knoflook (geplet en fijngehakt)
    • Verder
    • 150 gr spekjes
    • 1 grote ui, gesnipperd
    • 2 tomaten, in stukjes
    • 2 lenteuitjes, in schuine stukken
    • 3 eieren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Meng de kippenlevers (in stukken) met de ingrediënten van de marinade en laat marineren.
    2. Spekjes uitbakken. Ui toevoegen en even meebakken. Voeg nu de kippenlevertjes met de marinade toe. Bak het in 15 minuten (regelmatig roeren) klaar. Voeg de laatste 5 minuten de tomaten (in stukjes) toe. En als laatste de lenteuitjes.
    3. Maak een omelet van 3 eieren. Bak dit in goed hete olie aan beide kanten.
    4. Leg de omelet op een voorverwarmd bord. Leg de kippenlevers op een helft van de omelet en klap de omelet dubbel.

    Bekijk dit op mijn blog

    https://www.facebook.com/DeKookgekkeLekkerbek

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren