Plaatkoek (cake) met abrikozenjam

    Plaatkoek (cake) met abrikozenjam

    Voeg toe aan favorieten!
    45min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Heerlijke stukjes cake met abrikozenjam, gemaakt met een beetje amandelmeel, voor een nootachtige smaak en rustiek uiterlijk.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 110 gr boter
    • 100 gr suiker
    • 1/2 theelepel amandelextract (optioneel)
    • 1/2 theelepel vanille extract
    • 1 ei
    • 130 gr bloem
    • 65 gr amandelmeel
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 1/2 theelepel zout
    • 370 gr abrikozenjam

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C.
    2. Klop boter en suiker samen tot een glad en romig geheel. Mix amandelextract, vanilleextract en ei erdoor.
    3. Meng bloem, amandelmeel, bakpoeder en zout in een kom, mix dit door het botermengsel tot je een glad deeg hebt.
    4. Druk de helft van het deeg op de bodem van een met bakpapier beklede bakplaat van 20x20 cm. Verspreid de abrikozenjam gelijkmatig erover. Schep het resterende deeg er in brokjes gelijkmatig overheen.
    5. Bak goudbruin in 25 minuten in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen en snij dan in vierkantjes.

    Tip

    Ik heb abrikozenjam gebruikt, maar elke frisse smaak jam of marmelade smaakt heerlijk in deze cake.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren