Mel's Ananasbavarois

    Mel's Ananasbavarois

    1keer bewaard
    15min


    4 personen hebben dit gemaakt

    De lekkerste ananasbavarois met stukjes ananas, zoals deze vroeger werd gemaakt. Een recept dat doorgegeven is van moeder op kind op kleinknd en nog veder. Een heerlijk recept dat je echtt versteld laat staan.

    xMelzzz Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 1 klein blikje Ananas (of half blik Ananas)
    • 50 gram suiker
    • 250 ml slagroom
    • 2 eiwitten
    • 10 gram gelatineblaadjes
    • - desverkiezend 50 ml Marasquin - ( indien van toepassing +2 gram gelatine)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Klaar in:15min 

    1. Laat de ananas uitlekken en snijd indien nodig de ananas in blokjes.
    2. Verwam het ananassap en los er de suiker in op. Laat ondertussen de gelatine 10 minuten in koud water weken.
    3. Laat de blaadjes met het aanhangende water op een zacht vuur oplossen (vooral niet koken) en giet de oplossing wanneer ze een beetje is afgekoeld, in een dun straaltje en onder roeren, bij het ananassap.
    4. Klop de slagroom en de eiwitten stijf (laat dit niet bij elkaar in aanraking komen want zodra dit gebeurd is de slagroom en de eiwitten niet meer stijf te krijgen)
    5. Voeg het sap bij de slagroom (voeg eventueel de likeur toe), schep er de eiwitten luchtig doorheen en wanneer het mengsel wat geleiachtig wordt, eveneens de stukjes ananas.
    6. Breng de pudding in een met slaolie bestreken vorm over.
    7. Roer na een halfuur de pudding om zodat de blokjes ananas nog meer verspreid worden door de gehele pudding. En laat deze dan volkomen stjf worden.
    8. Wanneer de pudding volkomen stijf is (na een uur of 2/3) Stort hem op een bord en garneer hem na eigen smaak. Dit kan bijvoorbeeld; door middel van blokjes ananas, opgeklopte slagroom en bij voorkeur een marasquinsaus.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren