De perfecte Mexicaanse rijst

    De perfecte Mexicaanse rijst

    1keer bewaard
    30min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Geen Mexicaanse maaltijd is compleet zonder Mexicaanse rijst als bijgerecht. Dit is een athentiek Mexicaans recept. Gebruik goede kwaliteit bouillon voor het beste resultaat.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 180 gr witte rijst
    • 1 eetlepel plantaardige olie
    • 350 ml kippenbouillon
    • 1/2 ui, fijngesneden
    • 1/2 groene peper, fijn gesneden
    • 1 verse jalapeno peper, fijngesneden
    • 1 tomaat, zonder zaadjes en in blokjes
    • 1 blokje kippenbouillon
    • zout en peper, naar smaak
    • 1/2 theelepel gemalen komijn
    • 1 1/2 eetlepel gehakte verse koriander
    • 1 teentje knoflook, gehalveerd

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:30min 

    1. Bak de rijst 3 minuten in olie op medium vuur, in een sauspan. Schenk de kippenbouillon erbij en breng aan de kook. Roer ui, groene peper, jalapeno en blokjes tomaat erdoor. Breng op smaak met het bouillonblokje, zout, peper, komijn, koriander en knoflook. Breng aan de kook, dek af en zet het vuur lager. Laat 20 minuten zachtjes koken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren