Hartige taart met groentenrozen

    Hartige taart met groentenrozen

    2keer bewaard
    1uur30min


    13 personen hebben dit gemaakt

    Deze prachtige groententaart is elegant, overheerlijk en makkelijk om te maken! Verse wortels en courgettes worden tot rozen opgerold en gebakken in een heerlijke kaasvulling met een bodem van bladerdeeg. Bekijk ook de video van het recept!

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 groot vel bladerdeeg, ontdooid
    • 1 ei
    • 200 gr ricotta kaas
    • 60 gr verse mozzarella, in blokjes
    • 40 gr Parmezaanse kaas, geraspt
    • snufje nootmuskaat
    • takje verse tijm
    • zout, naar smaak
    • 6 verschillend gekleurde wortels
    • 2 courgettes
    • 2 eetlepels olijfolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C.
    2. Beleg een taartvorm van 23 cm met bladerdeeg, zowel bodem als zijkanten. Leg er bakpapier in en gedroogde bonen en bak de bodem blind (dit doe je, zodat de bodem niet teveel opbolt).
    3. Bak 15 minuten in de voorverwarmde oven tot het deeg iets goudbruin kleurt. verwijder de bonen en het papier (je kunt de bonen eventueel hergebruiken als je weer gaat blind bakken).
    4. Zet de oven hoger op 200°C.
    5. Klop ondertussen in een kom ei, ricotta, mozzarella en Parmezaanse kaas en breng op smaak met nootmuskaat, tijm en zout. Schep de vulling in de bodem en maak de bovenkant glad met een lepel.
    6. Snij de wortel en courgette in de lengte in hele dunne plakjes met een schaaf of dunschiller. Verwarm ze kort in de magnetron zodat ze wat zachter zijn en oprolbaar.
    7. Rol elke groentenstrip strak op tot een roos (je hebt ongeveer twee strips per roos nodig).
    8. Zet de groentenrozen in de vulling, in een afwisselend kleurenpatroon. Bestrijk de rozen met olie.
    9. Bak 40 minuten in de voorverwarmde oven op 200°C tot de vulling stevig is, de groenten gaar en het deeg goudbruin is. Haal uit de oven en serveer warm, of laat eerst afkoelen voordat je het aansnijdt en serveert.

    Video

    Hartige taart met groentenrozen
    Hartige taart met groentenrozen

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    Nanda
    van
    1

    Ziet er niet alleen prachtig uit, maar smaakt ook nog eens ontzettend lekker! Ik heb de groenten met een kaasschaaf in plakken geschaafd, wou prima. De voorbereiding neemt wel wat tijd, vooral de groenten, maar ja, het resultaat mag er wezen ;-) Maar omdat de smaak ook erg goed is, ga ik het de volgende keer gewoon met in blokjes gesneden groenten proberen. - 14 feb 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren