Ragù alla Bolognese van de Kookgekke Lekkerbek

    Ragù alla Bolognese van de Kookgekke Lekkerbek

    4keer bewaard
    1uur30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ragù alla Bolognese met tagliatelle zoals het hoort te zijn ...héérlijk dus !!!

    A3Bijker Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 200 gr rauwe ham, klein gesneden (ik heb zelf prosciutto gebruikt) mag ook spekreepjes zijn
    • 2 grote uien, gesnipperd
    • 2 winterwortels in kleine blokjes
    • 2 grote stengels bleekselderij in superkleine stukjes (milimeters)
    • 6 tenen knoflook, gehakt
    • 1 grote Spaanse peper, fijngehakt
    • 500 gr half om half gehakt
    • 1 hele nootmuskaat, geraspt
    • 1 blikje 140 gr tomatenpuree
    • 150 ml melk
    • 200 ml rode wijn
    • 1 pot 340 ml runderbouillon
    • 1 pakje tomatenpulp 400 ml
    • 1 blik tomaten stukjes of 5 verse tomaten
    • 2 laurierblaadjes
    • 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
    • lekker veel verse oregano
    • lekker veel verse basilicum
    • vers gemalen zwarte peper en zout
    • 250 gr tagliatelle

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur15min  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. De stukjes rauwe ham in een hapjespan of braadpan even aanbakken. De uien erbij doen en bakken tot ze glazig zijn.
    2. De wortel kan er nu bij en deze ook nog even meebakken.
    3. Voeg de bleekselderij samen met de knoflook en de Spaanse peper toe. Alles even meebakken.
    4. Voeg het gehakt toe. Rasp de nootmuskaat er overheen. Roer de tomatenpuree er doorheen. Voeg de melk en de rode wijn toe.
    5. Roer nu de bouillon, tomatenpulp en de tomatenstukjes er doorheen. Voeg laurierblad en de gedroogde Italiaanse kruiden toe. Laat het zeker een uur lang lekker doorpruttelen.
    6. Maak het af met de verse kruiden en breng verder op smaak met versgemalen peper en zout.
    7. Kook de tagliatelle volgens de verpakking.
    8. Leg de pasta op een bord en doe daar de Ragu de Bolognese overheen

    Bekijk dit op mijn blog

    https://www.facebook.com/DeKookgekkeLekkerbek

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren