Ovenschotel van kabeljauw en spitskool - van de Kookgekke Lekkerbek

    Ovenschotel van kabeljauw en spitskool - van de Kookgekke Lekkerbek

    1keer bewaard
    45min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke ovenschotel (6 personen) met vis, spitskool en rijst.

    A3Bijker Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 500 gr rijst
    • 1 kg kabeljauw (of koolvis) in stukjes
    • 250 gr spekjes
    • 3 teentjes knoflook (fijngehakt)
    • 1 1/2 el kerrie
    • 1 tl komijnzaad
    • 3 el gembersiroop
    • 1 ui (gesnipperd)
    • 1 prei (in ringen)
    • het sap van 1 citroen
    • 1 spitskool (in reepjes)
    • 1 kippenbouillonblokje
    • 150 ml room
    • 150 ml melk
    • 2 eieren
    • versgemalen peper
    • olijfolie
    • margarine

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:45min 

    1. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    2. Meng in een kom de kabeljauw met de knoflook, de kerrie, het komijnzaad en de gembersiroop en laat het geheel even goed marineren.
    3. Spekjes half uitbakken in een koekenpan en fruit de ui een paar minuten mee totdat het glazig is.
    4. Voeg de preiringen en de spitskoolreepjes toe, bak ze even mee. Bestrooi het rijkelijk met versgemalen peper.
    5. Vet de ovenschaal in met margarine en bedek de bodem met de gekookte rijst. Verdeel het groentemengsel over de rijst. Leg de gemarineerde vis op de groentenlaag.
    6. Meng in een kom de room met de melk en de eieren en het verkruimelde bouillonblokje met een garde en giet het mengsel over de kabeljauw.
    7. Zet de schaal in het midden van de oven en bak ca. 20 - 25 minuten op 220 °C totdat de vis gaar is en het eiermengsel is ingedikt.

    Bekijk dit op mijn blog

    https://www.facebook.com/DeKookgekkeLekkerbek

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren