Zoete aardappelsoep met dhal

    Zoete aardappelsoep met dhal

    3keer bewaard
    1uur20min


    43 personen hebben dit gemaakt

    Deze hartige soep op basis van dahl en zoete aardappel kun je heerlijk op smaak brengen met chilipeper en eventueel garneren met koriander en lente-ui.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 285g toor dhal (gele linzen)
    • 600ml water
    • 1/4 theel kurkuma
    • 1 zoete aardappel, geschild en in blokjes
    • 2 eetl plantaardige olie, verdeeld
    • 1 ui, versnipperd
    • 1 tomaat, fijngesneden
    • 3 verse groene chilipepers, zaad verwijderd en fijngehakt (naar smaak)
    • zout en vers gemalen peper naar smaak
    • gehakte koriander ter garnering

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. De linzen (dahl) onder de kraan afspoelen en afgieten. In een pan scheppen en met water en kurkuma aan de kook brengen. De pan afdekken, het vuur lager zetten en op een in ong. 30 minuten de dahl gaarkoken.
    2. Intussen de blokjes aardappel in een stoommandje leggen en in een pan met 2,5 cm water zetten. Afdekken en in ong. 15 minuten gaar maar stevig koken (tijdsduur afhankelijk van grootte aardappelstukjes). Dhal en zoete aardappel door elkaar prakken en apart zetten.
    3. In een koekenpan of wok op matig vuur de olie verhitten en daarin de ui lichtbruin bakken. Tomaat, chilipeper, zout en peper erdoor roeren en nogmaals 3-5 minuten laten bakken. Linzen, groenten en aardappels in een soeppan op matig vuur zetten en water toevoegen tot de gewenste dikte ontstaat. Warm opdienen gegarneerd met koriander of lente-ui.

    Tip:

    Toor dhal, de meest gebruikte dhal in India, kun je in een Aziatische winkel vinden, of via internet. Je kunt eventueel ook gele spliterwten gebruiken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren