Chiffon cake (extra zacht)

    Chiffon cake (extra zacht)

    2keer bewaard
    1uur


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Super lekkere cake met een zeer zachte textuur. Dit recept maakt 1 gewone cake of 12 cupcakes. Vaak maak ik mini cupcakes, dan heb ik er 50. Als je een gewone cake maakt zal deze een lichtbruine kleur krijgen. De cupcakes blijven normaal heel bleek.

    Oost-Vlaanderen, België

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 cake of 12 cupcakes

    • 90 gr (3/4 cup) cakemeel (geen gewone bloem)
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 67 gr (1/3 cup) witte kristalsuiker
    • 3 eieren (kamertemperatuur), gesplitst
    • 90 ml (1/4 cup) plantaardige olie
    • 45 ml (3 eetlepels) melk

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verwarm de oven voor op 175° C en vet de bakvorm in met bakspray of bekleed de cupcakevormpjes met papieren vormpjes. Splits de eieren, de eiwitten in een middelgrote kom en de dooiers is een grote kom.
    2. Doe 1 eetlepel van de suiker bij de eiwitten en mix tot het een schuimig geheel wordt. Voeg daarna de helft van de suiker erbij en mix dit tot een vast geheel dat je ondersteboven kunt houden (een meringue). Zet aan de kant.
    3. Klop de eierdooiers. voeg de resterende suiker eraan toe en mix tot een lichtgeel beslag. Voeg de olie en de melk toe en mix.
    4. Zeef geleidelijk het meel en de bakpoeder bij het dooierbeslag en klop na elke toevoeging.
    5. Voeg 1/3 van de meringue toe aan het dooierbeslag en vouw het eronder door. Doe de resterende meringue erbij maar doe dit in 2 keren.
    6. Als de meringue volledig onder het mengsel gevouwen is, is het beslag klaar om in de bakvorm te gieten.
    7. Plaats de vorm in de voorverwarmde oven en laat 40 min. bakken zonder de oven te openen (max. 1x openen na 30min. om met een satéprikker de gaarheid te controleren). Als je cupcakes maakt is 15-20min. al genoeg. Als de satéprikker na 40min. bakken volledig droog is, haal hem uit de oven en laat afkoelen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren