Spaghetti met ham en asperges

    Spaghetti met ham en asperges

    2keer bewaard
    27min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Spaghetti met groene asperges en hamblokjes. Simpele ingrediënten, voor een snel te bereiden en smaakvolle maaltijd!

    Chantal Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 3 

    • 400 gr groene asperges
    • 250 gr verse spaghetti, uit het koelvak
    • 1 eetlepel olie
    • 2 sjalotten, fijngesneden
    • 1 grote teen knoflook, fijngehakt
    • 250 gr hamblokjes
    • 125 ml slagroom
    • peper en zout, naar smaak
    • handje parmezaanse kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 12min  ›  Klaar in:27min 

    1. Breek de (harde) onderkanten van de asperges af (ongeveer 1 1/2 cm). Was de asperges en snijd ze in stukjes van ongeveer 3 cm. Kook de asperges in ruim (licht gezouten) kokend water beetgaar in ongeveer 4 minuten. Spoel ze met koud water af.
    2. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
    3. Verhit de olie in een wok of koekenpan. Bak hierin eerst de knoflook en sjalotjes even aan. Voeg de hamblokjes toe.
    4. Meng de slagroom erdoor en breng aan de kook. Voeg dan de afgegoten spaghetti en de asperges erdoor, breng op smaak met zout en peper en warm nog 2 minuten door.
    5. Bestrooi met een handje parmezaanse kaas en serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    Nanda
    van
    0

    Lekker! En eenvoudig om te maken. Asperges en ham passen goed bij elkaar! - 21 sep 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren