Cloud bread (koolhydraatarm, glutenvrij brood)

    Cloud bread (koolhydraatarm, glutenvrij brood)

    8keer bewaard
    27min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Koolhydraatarm, glutenvrij brood met weinig tot geen suiker. Het kan! Het brood wordt gemaakt van eieren, roomkaas en bakpoeder. Low carb, Paleo. Als ze vers uit de oven komen zijn de broodjes heerlijk licht en luchtig. Als je ze een dag bewaart in een plastic zak worden ze wat 'elastischer' en hebben ze meer de structuur van brood. De broodjes zullen rijzen en ook weer inzakken tijdens het bakken, maar ze lopen niet uit (enigzsins afhankelijk van hoe lang je de eiwitten klopt). Bekijk ook de video van dit recept!

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 2 eetlepels roomkaas
    • 2 eieren, gesplitst
    • 1/4 theelepel bakpoeder

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 17min  ›  Klaar in:27min 

    1. Verwarm de oven voor op 150°C. Bedek een bakplaat met bakpapier.
    2. Doe de roomkaas in een magnetronbestendige schaal en verwarm in intervallen van 10 sec, tot het zacht is, in ongeveer 30 sec totaal. Laat afkoelen tot kamertemperatuur, ongeveer 5 minuten. Mix dan de eidooiers erdoor.
    3. Doe de eiwitten met bakpoeder in een glazen, metalen of keramieken schaal. Klop de eiwitten helemaal stijf (stijve pieken).
    4. Schep het eidooiermengsel voorzichtig door het stijfgeslagen eiwit tot het net gemengd is en geel van kleur.
    5. Schep het mengsel in rondjes van 10 cm doorsnee op de bakplaat, strijk uitstekende pieken glad met de achterkant van een lepel.
    6. Bak 17-20 minuten in de voorverwarmde oven tot de broodjes goudbruin zijn.

    Video

    Cloud bread
    Cloud bread

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren