Punjabi kip curry

    Punjabi kip curry

    2keer bewaard
    25min


    10 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een recept voor kip curry met een dikke saus die kruidig is, maar niet te pittig. Je kunt meer seranopepers toevoegen voor meer pit.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 2 eetlepels plantaardige olie
    • 2 eetlepels ghee (of boter)
    • 1 theelepel komijnzaadjes
    • 1 ui, fijngesneden
    • 5 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 2 eetlepels fijngesneden verse gemberwortel
    • 1 kleine tomaat, gehakt
    • 1 eetlepel tomatenpuree
    • 1 eetlepel garam masala
    • 1 eetlepel gemalen kurkuma
    • 1 rode peper (serano), zonder zaadjes en fijngesneden
    • 235 ml water
    • 8 kippenpoten, zonder vel
    • 10 gr verse koriander, gehakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Klaar in:25min 

    1. Verhit de olie en ghee in een grote pan op middelhoog vuur. Bak de komijnzaadjes in de olie tot ze van kleur veranderen, Voeg de ui toe en roerbak deze tot ze glazig zijn, in ongeveer 5 minuten.
    2. Roer de knoflook en gember erdoor, bak tot de uien bruin zijn, na ongeveer 5 minuten.
    3. Roer de tomaten, tomatenpuree, garam masala, kurkuma, seranopeper en water erdoor, kook nog eens 5 minuten mee.
    4. Leg de kip in de saus, roer om alles te bedekken. Doe de deksel op de pan, zet het vuur middellaag en laat sudderen tot de kip gaar is, in ongeveer 40 minuten. Garneer met koriander en serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren