Abrikozen-cranberry chutney

    Abrikozen-cranberry chutney

    15keer bewaard
    25min


    93 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijk recept dat ik van mijn schoonmoeder kreeg en een goed alternatief voor gewone cranberrysaus.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 50 gr gedroogde abrikozen, in blokjes
    • 350 gr verse of bevroren cranberries
    • 125 gr rozijnen
    • 3/4 theelepel kaneelpoeder
    • 1/4 theelepel gemberpoeder
    • 1/4 theelepel allspice of pimentpoeder
    • 1 mespuntje gemalen kruidnagel
    • 250 ml water
    • 150 gr suiker
    • 125 ml appelazijn

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:25min 

    1. In een middelgrote kom abrikozen, cranberry's, rozijnen, kaneel, gember, piment en kruidnagel mengen.
    2. In een middelgrote sauspan water en suiker onder constant roeren aan de kook brengen en suiker laten oplossen. De mix van droog fruit en azijn toevoegen en aan de kook brengen. Vuur laag zetten en 10 minuten laten sudderen. Van het vuur nemen en 5 minuten laten afkoelen. Direct opdienen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    RemcoHekker
    4

    Erg smakelijk, ik had geen appelazijn in huis, vervangen door vers sinaasappelsap en ook wat van de schil geraspt en er doorheen gedaan. - 09 nov 2013

    CynthiaRijken
    0

    - 24 dec 2012

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren