Pastasalade met kikkererwten

    Pastasalade met kikkererwten

    12keer bewaard
    50min


    42 personen hebben dit gemaakt

    Dit recept komt van mijn Italiaanse oma. Het was altijd een van mijn favorieten en is het lekkerst als het een nachtje in de koelkast heeft gestaan.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 pak (500g) (fusilli) pasta
    • 2 eetl extra virgin olijfolie
    • 75g in olie ingemaakte olijven, ontpit en gehakt
    • handje verse oregano, gehakt
    • handje peterselie, gehakt
    • 1 bosje lente-ui, versnipperd
    • 1 blik (400g) kikkererwten, uitgelekt
    • 4 eetl rode wijnazijn
    • 50g geraspte Parmezaanse kaas
    • zout en vers gemalen peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:50min 

    1. Breng een grote pan water aan de kook en kook de pasta al dente. Afgieten en met koud water afspoelen. Opzij zetten om te laten afkoelen.
    2. In een koekenpan op matig vuur de olijfolie verhitten. Olijven, oregano, peterselie, lente-ui en kikkererwten toevoegen. Het vuur laag zetten en 20 minuten laten sudderen. Opzij zetten om te laten afkoelen.
    3. In een grote kom de pasta door het kikkererwtenmengsel scheppen. Azijn, gerapste kaas, zout en peper toevoegen. Een nacht in de koelkast zetten. Voor serveren nogmaals proeven en eventueel meer azijn, olijfolie, zout of peper toevoegen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren