Amandelcake met ricotta en citroen

    Amandelcake met ricotta en citroen

    12keer bewaard
    1uur10min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Een prachtige glutenvrije taart gemaakt zonder bloem, maar met amandelmeel, ricotta en een vleugje citroen. Een heerlijke zachte cake, erg geschikt voor Pasen.

    Chantal Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 120 gr boter, op kamertemperatuur
    • 150 gr suiker
    • 1 zakje (8 gr) vanillesuiker
    • rasp en sap van 1 grote citroen
    • 4 grote eieren, gesplitst
    • 250 gr gemalen amandelen
    • 250 gr ricotta
    • 75 gr suiker
    • handvol amandelschaafsel, om te bestrooien
    • poedersuiker, om te bestuiven

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Verwarm de oven voor op 160°C. Vet een ronde springvorm (20 cm) in en bekleed de bodem met bakpapier.
    2. Klop de boter met 150 gr suiker romig in zo'n 3 minuten. Voeg de vanillesuiker, citroenrasp en citroensap toe en mix goed door. Voeg een voor een de eidooiers toe en mix steeds na elke toevoeging door (bewaar de eiwitten in een grote kom voor straks).
    3. Schep het amandelmeel en de ricotta voorzichtig door het beslag, tot alles goed gemengd is. Doe dit met een (siliconen) spatel.
    4. Maak de kloppers van de mixer goed schoon. Klop dan de eiwitten tot je zachte pieken krijgt. Voeg beetje bij beetje 75 gr suiker toe en blijf mixen tot het eiwit helemaal stijf is (rechtopstaande pieken).
    5. Schep het eiwit voorzichtig door het beslag tot het goed gemengd is. Schep het beslag in de ingevette springvorm en strijk glad.
    6. Bestrooi met amandelschaafsel en bak de cake in 50 minuten in het midden van de voorverwarmde oven gaar. Het midden van de cake is dan nog wat wiebelig, maar de randjes van de cake moeten licht goudbruin zijn.
    7. Laat de cake in de vorm helemaal afkoelen en verwijder dan de vorm. Bestuif met poedersuiker en serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    Nanda
    van
    2

    Heerlijke cake! Zo zijdezacht en een beetje klef van binnen, lekker! Een heel andere structuur dan je gewend bent van gewone cake. Je keuken ruikt ook zo heerlijk als je dit bakt. - 17 feb 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren