Paaskuikens - gevulde eieren

    Paaskuikens - gevulde eieren

    10keer bewaard
    30min


    15 personen hebben dit gemaakt

    Deze schattige kuikentjes gemaakt van gevulde eieren zijn geweldig voor bij de paasbrunch! Je kunt de eieren al vantevoren koken, dat scheelt tijd op de dag zelf. Bekijk ook de video van dit recept!

    Ingrediënten
    Opbrengst: 12 paaskuikens

    • 12 hardgekookte eieren
    • 2 eetlepels mayonaise
    • 1 1/2 eetlepel mosterd
    • 1 augurk, zeer fijn gehakt
    • 1 eetlepel mierikswortel, of naar smaak
    • 1 theelepel augurkensap
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 1 wortel, in plakjes
    • 12 plakjes zwarte olijven

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Klaar in:30min 

    1. Snij een klein stukje van de onderkant van de eieren zodat ze blijven staan, snij vervolgens 1/3 van de bovenkant af, door het eigeel heen. Je kunt ook een zigzag motief proberen.
    2. Verwijder het eigeel voorzichtig met een lepel en doe in een kom.
    3. Meng eigeel, mayonaise, mosterd, augurk, mierikswortel, augurkensap, zout en peper in een kom goed door elkaar. Vul een spuitzak (of een plastic zak waar je een hoekje uit knipt) met het eigeelmengsel. Spuit de vulling in de holle eiwithelften om het 'kuikentje' te vormen; zorg dat er genoeg ruimte is om de snavel en ogen toe te voegen.
    4. Snij kleine driehoekjes uit de wortel om 12 snavels te maken. Bevestig ze. Snij ook kleine pootjes uit de wortels.
    5. Snij kleine rondjes uit de olijven met een rietje, voor de ogen. Plak twee ogen op elk gevuld ei, zodat het lijkt of het kuikentje net uit het ei komt kijken.

    Video

    Paaskuikens - gevulde eieren
    Paaskuikens - gevulde eieren

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    2

    Leuk maar volgens mij kan je ook rozijnen gebruiken ipv olijven - 21 mrt 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren