Clara's stoofpotje met kip

    Clara's stoofpotje met kip

    1keer bewaard
    1uur15min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Heerlijke zacht gestoofde kip. Maak het de avond van tevoren reeds gereed en laat de kip een nacht in de saus.

    Ingrediënten
    Porties: 3 

    • 6 kippepoten, zonder vel
    • Olie en boter, om in te bakken
    • 3 grote uien, in ringen
    • 3 laurierblaadjes
    • 4 kruidnagels
    • Nootmuskaat, peper, zout
    • 2 of 3 flesjes donkerbruin bier (bv. oud bruin van Heineken)
    • 1 kippebouillonblokje
    • 1 eetlepel maizena, of naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Verwijder de huid van de kippepoten en evt. in kleinere stukken snijden. Bak deze in een grote stoofpot in wat olie / boter tot ze goudbruin zijn.
    2. Doe de kip samen met de in ringen gesneden ui, de laurierblaadjes, kruidnagel en nootmuskaat in de stoofpot. Giet over dit alles heen het bier (alles moet onder staan) en verkruimel het bouillonblokje erdoor. Laat dit ongeveer 45 minuutjes stoven op een zacht vuurtje. Daarna vuur uit en laat het een nacht in de saus.
    3. Volgende dag nog ongeveer een half uurtje sudderen.
    4. Haal de kip uit de saus. Hou warm. De saus afmaken met wat maïzena tot er een lekkere iets gebonden saus ontstaat. Proeven en evt. nog wat peper en zout toevoegen.

    Tip

    Heerlijk met verse frietjes en een frisse salade.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren