Romige puree van wortel en pastinaak

    Romige puree van wortel en pastinaak

    Voeg toe aan favorieten!
    35min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Deze wortelgroentepuree is heerlijk romig en kan als vervanger voor aardappelpuree als bijgerecht geserveerd worden. Koolhydraatarm en gezond!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 3 wortels, in blokjes
    • 3 pastinaken, in blokjes
    • 1 kleine koolraap, in blokjes
    • 5 eetlepels magere yoghurt
    • 4 lente-uitjes, fijngesneden
    • zout en peper, naar smaak
    • handje geroosterd amandelschaafsel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:35min 

    1. Doe de blokjes groenten (ongeveer 900 gr in totaal) in een pan. Giet er kokend water bij tot de groenten onderstaan en breng weer aan de kook. Temper het vuur en laat 20-25 minuten sudderen, of tot de groenten zacht zijn. Laat goed uitlekken.
    2. Voeg de magere yoghurt toe en pureer de groenten met een stamper of in een keukenmachine. Roer de lente-ui erdoor en breng op smaak met zout en peper.
    3. Schep de puree op een bord en bestrooi met geroosterde amandelschilfers.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren