Puree van spliterwten met chilipeper

    Puree van spliterwten met chilipeper

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur10min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Deze heerlijke spliterwtenpuree krijgt een extra kick door de toevoeging van verse rode pepertjes. Een lekker bijgerecht en weer eens wat anders dan aardappelpuree!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 225 gr spliterwten, afgespoeld in koud water en uitgelekt
    • 2 hele teentjes knoflook (optioneel)
    • 75 ml halfvolle melk
    • 30 gr boter
    • 2 kleine, verse chilipepers, zonder zaden en fijngesneden
    • 4 eetlepels fijngesneden verse koriander of peterselie
    • 8 takjes verse basilicum, zonder steeltjes en blaadjes gescheurd
    • zout en peper, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Doe de uitgelekte spliterwten in een steelpan. Voeg (eventueel) 2 hele teentjes knoflook toe en giet er kokend water bij tot de erwten zijn ondergedompeld. Breng aan de kook, temper het vuur en laat circa 1 uur sudderen, of tot de erwten zacht zijn. Laat goed uitlekken.
    2. Pureer de erwten met halfvolle melk en boter, met een stamper of in een keukenmachine. Voeg fijngesneden chilipeper, koriander of peterselie, basilicum toe en meng door. Breng op smaak met zout en peper.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren

    Meer collecties