Romige chocolade paaseitjes

    Romige chocolade paaseitjes

    1keer bewaard
    35min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Dit recept maakte mijn oma altijd met Pasen. Romige bonbons of ook wel truffels gemaakt van een vulling van roomkaas en boter en overgoten met heerlijke chocola.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 115 gr boter, zacht
    • 225 gr roomkaas, zacht
    • 1 theelepel vanille extract
    • 900 gr poedersuiker
    • 340 gr chocolate chips (of stukjes chocola)
    • 25 gr gekleurde snoepjes of strooisel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:35min 

    1. Klop de boter in een kom met een elektrische mixer romig en glad. Mix roomkaas en vanille erdoor. Roer poedersuiker erdoor tot het goed is gemengd. Dek de kom af met plasticfolie en zet ongeveer 2 uur in de koelkast tot het mengsel stevig is.
    2. Rol van het mengsel kleine balletjes en vorm deze tot een ei. Leg ze op een bakplaat. Zet in de koelkast tot ze weer stevig zijn, in 2 uur.
    3. Bedek een bakplaat met (wax) bakpapier
    4. Smelt de chocola au bain marie (in een kom bovenop een pan kokend water). Roer steeds goed door en schraap de chocola van de randjes.
    5. Dip de eitjes in de chocola met een vork of een cocktailprikker tot ze gelijkmatig bedekt zijn. Leg ze op de bakplaat en bestrooi met snoepjes of strooisel. Laat de chocola hard worden, in ongeveer 30 minuten. Leg de chocolaatjes in kleine papieren vormpjes en bewaar in de koelkast.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren