Makkelijke Indiase kip curry

    Makkelijke Indiase kip curry

    2keer bewaard
    35min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke kruidige Indiase curry, maar dan supermakkelijk om te maken, met een milde currypaste uit een potje. Uiteraard kun je ook zelf je eigen currypaste maken, maar ik vind het wel zo makkelijk zo! Ik serveer de kip curry met rijst en sperziebonen en amandelschaafsel, maar je kunt er ook een frisse salade bij maken.

    Chantal Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • olijfolie
    • 1 kleine ui, fijngesneden
    • 1 cm verse gember, geraspt
    • 2 volle eetlepels milde curry paste (bijv. van Patak)
    • 2 kleine kipfilets, in reepjes
    • 1 blikje tomatenblokjes
    • 4 eetlepels kokosroom
    • 1 eetlepel amandelmeel (optioneel)
    • Voor erbij
    • 200 gr rijst
    • 400 gr sperziebonen
    • handje amandelschaafsel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verhit in een koekenpan een scheutje olijfolie. Bak hierin de ui tot deze zacht is, en voeg ook de gember toe. Voeg vervolgens de currypaste en de kip toe en bak even mee. Voeg de tomatenblokjes, kokosroom en optioneel amandelmeel toe en laat het geheel ongeveer 15 minuten zachtjes sudderen tot de kip gaar is.
    2. Kook ondertussen in ruim kokend water de sperziebonen in 10-15 minuten beetgaar. Zet ook een pan met ruim kokend water voor de rijst op en kook deze volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
    3. Serveer de curry met de rijst en de sperziebonen en strooi wat amandelschaafsel over de boontjes (of de curry)

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren