Gevulde patissons

    Gevulde patissons

    1keer bewaard
    30min


    125 personen hebben dit gemaakt

    Gele patissons zijn platte, schotelvormige courgettes. Er is ook een witte variant; die kun je ook gebruiken. Een kleurrijk en elegant bijgerecht.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 6 patissons
    • 6 plakken rookspek of pancetta
    • 1/2 ui, versnipperd
    • 50g paneermeel
    • 4 eetl vers geraspte Parmezaanse kaas
    • zout en vers gemalen zwarte peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4.
    2. Een pan met 2 cm water aan de kook brengen. Patisson toevoegen, de pan afdekken en 10 minuten laten koken tot een vork makkelijk door het steeltje geprikt kan worden. Afgieten en de steeltjes eraf snijden. De patissons voorzichtig uithollen met een (meloen)lepel en het vruchtvlees apart zetten.
    3. Spek of pancetta in een grote, diepe koekenpan op matig heet vuur goudbruin bakken en op een stuk keukenpapier laten uitlekken. In het spekvet de ui bakken. Het resterende vruchtvlees van de patissons in stukjes snijden en 1 minuut met de ui meebakken.
    4. De pan van het vuur nemen en het paneermeel erdoor roeren. Snijd het spek in stukjes en roer het samen met de Parmezaanse kaas door de vulling. Op smaak brengen met zout en peper. Schep de patissons helemaal vol en zet ze in een ovenschaal. Losjes afdekken met aluminiumfolie.
    5. 15 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot de patissons helemaal warm zijn.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren