Frittata van restjes pasta

    Frittata van restjes pasta

    Voeg toe aan favorieten!
    30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Italianen houden er niet van om pasta op te warmen, want dan wordt het té gaar en heeft het geen bite meer. Wat je dan wel kunt doen met een restje pasta, is er een frittata (omelet) van maken!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 eieren
    • 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
    • zout, naar smaak
    • 1 theelepel gehakte peterselie
    • 2 eetlepels extra vergine olijfolie
    • 300 gr gekookte pasta, met of zonder saus

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Breek de eieren in een kom; voeg Parmezaanse kaas, zout en peterselie toe. Klop goed door met een vork of garde.
    2. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan op medium vuur. Voeg het restje pasta toe en spreid het uit over de pan. Bak een paar minuten, tot de pasta een goudkleurig knapperig korstje krijgt.
    3. Schenk het eimengsel erbij, schud en draai met de pan om het gelijkmatig over de pasta te verdelen. Dek af met een deksel en bak 10 minuten op middellaag vuur. Schud af en toe met de pan.
    4. Draai de frittata om en bak nog 5 minuten aan de andere kant. Blijf af en toe schudden met de pan om aanbranden te voorkomen.
    5. Schuif de frittata op een met keukenpapier bedekt bord en laat uitlekken. Snij in kwarten en seveer warm of op kamertemperatuur.

    Meer ideeën

    Dit is het basisrecept voor een pasta frittata, je kunt natuurlijk ingrediënten toevoegen, zoals pancetta of prosciutto.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren