Toscaanse tomatensoep

    Toscaanse tomatensoep

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur10min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Deze soep is in Toscane en in heel Italië bekend als 'Pappa al pomodoro' en is een dikke soep gemaakt met tomaten, Parmezaanse kaas en oud brood. Je kunt het als basis gebruiken voor een specialere soep, door er gegrilde vis of garnalen aan toe te voegen.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • Voor de tomatensaus
    • 3 eetlepels extra vergine olijfolie
    • 1 ui, fijngehakt
    • 1 wortel, fijngehakt
    • 1 stengel bleekselderij, fijngehakt
    • 1 liter tomaten passata
    • 2 eetlepels melk
    • Voor de bouillon
    • 1 wortel
    • 1 ui
    • 1 stengel bleekselderij
    • 1 liter water
    • Andere ingrediënten
    • 300 gr oud brood (Italiaans brood met een korst)
    • 100 gr geraspte Parmezaanse kaas
    • zout en peper, naar smaak
    • 2 eetlepels geraspte of geschaafde Parmezaanse kaas
    • basilicumblaadjes om te garneren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 35min  ›  Extra tijd: 20min  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Om de tomatensaus te maken: verhit 3 eetlepels olijfolie in een grote pan op medium vuur; voeg ui, wortel en selderij toe. Roerbak tot ze zacht zijn, in ongeveer 15 minuten. Roer de passata en melk erdoor. Breng op smaak met zout. Doe de deksel op de pan en laat 20 minuten sudderen. Zet opzij.
    2. Om de bouillon te maken: Doe ui, wortel en selderij in een soeppan, bedek met water en breng aan de kook, laat 15 minuten zachtjes koken. Zeef de groenten eruit en hou de bouillon warm.
    3. Roer 350 ml van de bouillon door de tomatensaus. Voeg het in stukjes gesneden oud brood toe, roer door en laat 15-20 minuten staan tot het brood zacht is.
    4. Mix de soep met een elektrische mixer tot het de textuur van een mousse krijgt.
    5. Schep in kommen, bestrooi met Parmezaanse kaas en besprenkel met wat olijfolie. Garneer met basilicumblaadjes en serveer.

    Tip

    Als je de soep vantevoren maakt, kun je het weer opwarmen, voeg dan 120 ml bouillon to om de juiste dikte te krijgen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren