Castagnole (Italiaanse donuts)

    Castagnole (Italiaanse donuts)

    1keer bewaard
    30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Castagnole zijn kleine oliebollen / donuts die in Italië rond carnaval worden gegeten, vlak voor de vastentijd. Ik maak ze veel vaker, omdat ze zo makkelijk om te maken zijn, met maar 5 ingrediënten die je vaak wel in huis hebt.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 3 eieren
    • 200 gr suiker
    • 100 gr boter
    • 1 eetlepel melk
    • 1 theelepel citroenrasp (of citroen extract)
    • 1 theelepel zout
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 500 gr bloem
    • zonnebloemolie, om in te frituren
    • poedersuiker, om te bestuiven

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Klop de eieren en suiker samen tot een lichtgeel stevig mengsel
    2. Smelt de boter; roer er 1 eetlepel melk door. Voeg botermengsel, citroenrasp en zout toe aan de eieren; roer goed door met een garde.
    3. Voeg de bloem en bakpoeder door een zeef toe; meng met een spatel en dan met je handen tot een zacht deeg. Als het te stijf is, voeg dan 1 eetlepel melk toe. Als het te zacht is, voeg dan wat meer bloem toe.
    4. Verdeel het deeg in ballen, ongeveer ter grootte van je vuist en rol er cylinders van 1,5 cm doorsnee van. Snij elke rol in kleinere stukken.
    5. Verhit zonnebloemolie in een diepe pan tot het 190°C is. Bak hierin de donuts, steeds een paar tegelijk. Draai ze minstens 1 keer om, tot ze goudbruin zijn en boven komen drijven. Haal ze uit het vet met een schuimspaan en laat uitlekken op keukenpapier.
    6. Leg de donuts op een schaal en bestrooi met poedersuiker.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren