Aardbeien tiramisu zonder eieren

    Aardbeien tiramisu zonder eieren

    2keer bewaard
    50min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Ik ben dol op de traditionele Italiaanse tiramisù, maar ik heb een jong kind, dus wil ik liever geen dessert maken met rauwe eieren en espresso. Daarvoor in de plaats serveer ik deze versie van aardbeien, roomkaas en slagroom. Je kunt natuurlijk echte Italiaanse mascarpone in plaats van roomkaas gebruiken als je wilt!

    alemarsi Drenthe, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 500 gr verse aardbeien
    • 80 gr suiker, of naar smaak
    • 2 citroenen, uitgeperst
    • 2-3 eetlepels water
    • 400 gr roomkaas (of mascarpone)
    • 250 ml slagroom, stijfgeklopt
    • 200 gr lange vingers

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 40min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:50min 

    1. Was de aardbeien en dep ze droog. Bewaar 3 of 4 voor de garnering bovenop de tiramisu. Snij de helft van de rest van de aardbeien in plakjes; doe ze in een kom met 20 gr suiker en het sap van 1 citroen.
    2. Doe de andere helft van de aardbeien in een blender met 30 gr suiker en het sap van 1 citroen. Pureer tot een glad geheel.
    3. Doe de aardbeienpuree in een kleine steelpan; laat 5-10 minuten koken, onder voortdurend roeren tot het iets dikker wordt en een saus wordt. Proef en voeg eventueel meer suiker toe als het niet zoet genoeg is. Je kunt ook eventueel wat water toevoegen als het te dik is. Haal van het vuur en laat de saus helemaal afkoelen.
    4. Doe de roomkaas en 30 gr suiker in een grote kom. Mix met een elektrische mixer glad. Schep voorzichtig de stijfgeslagen slagroom erdoor.
    5. Leg de lange vingers in een serveerschaal in een enkele laag, schenk de helft van de aardbeiensaus erover. Bedek met de helft van het roomkaasmengsel en spreid gelijkmatig uit. Beleg met de helft van de aardbeienplakjes die gemarineerd zijn in citroen en suiker. Leg daaroverheen nog een enkele laag lange vingers, schenk de resterende aardbeiensaus erover en leg daar de resterende aardbeienplakjes over. Bedek met een laatste laag van het roomkaasmengsel en garneer met de apart gehouden aardbeien.
    6. Dek af en zet de tiramisu minstens 4 uur (of een nacht) in de koelkast voor serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren