Italiaanse erwtensoep

    Italiaanse erwtensoep

    Voeg toe aan favorieten!
    20min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Provencaalse kruiden en Marsala wijn maken van deze doperwtensoep een luxe voorgerecht. Besprenkel met wat chili-olie of serveer met kleine reepjes uitgebakken pancetta, gebakken venkel of krabvlees. Deze soep is zowel warm als op kamertemperatuur lekker.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 40 gr boter
    • 2 kleine sjalotjes, fijngesneden
    • 3 theelepels Provencaalse kruidenmix
    • 120 ml droge Marsala wijn
    • 350 gr verse doperwten
    • 700 ml groente- of kippenbouillon
    • 1 eetlepel gehakte verse peterselie
    • 125 ml slagroom
    • 1 eetlepel citroensap
    • zout en peper, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:20min 

    1. Smelt de boter in een grote pan op medium vuur; voeg sjalotjes en provencaalse kruiden toe. Bak 2-3 minuten tot de sjalotjes zacht zijn.
    2. Schenk de Marsala wijn erbij en laat de alcohol verdampen. Voeg erwten en bouillon toe; breng aan de kook en laat zachtjes sudderen tot de erwten gaar zijn, ongeveer 10 minuten. Roer de gehakte peterselie erdoor.
    3. Haal van het vuur en pureer de soep in een blender of met een staafmixer tot een gladde soep. Voeg room en citroensap toe; breng op smaak met zout en peper.
    4. Serveer in kleine kommen met een beetje versgemalen zwarte peper of chilipeper en besprenkel met wat olie.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren