Siciliaanse bruschetta

    Siciliaanse bruschetta

    2keer bewaard
    10min


    7 personen hebben dit gemaakt

    De topping voor deze zuid-Italiaanse bruschetta is een combinatie van gemarineerde ansjovis, kerstomaten, rode ui, rucola, oregano en gedroogde chilivlokken. Het is erg lekker en verdient het beste knapperige brood dat je kunt vinden.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 rode uien, dun gesneden
    • 1 eetlepel zout
    • 500 gr knapperig brood, in 8 dikke plakken en licht geroosterd
    • 300 gr kerstomaatjes
    • 120 ml extra vergine olijfolie
    • 6-8 gemarineerde ansjovisfilets
    • 150 gr rucola sla
    • 1 eetlepel oregano
    • chilivlokken, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Klaar in:10min 

    1. Laat de gesneden rode ui weken in water met 1 eetlepel zout. Spoel af onder koud water; laat goed uitlekken.
    2. Hak de tomaten fijn en verwijder zaadjes; laat uitlekken in een zeef of vergiet.
    3. Besmeer elk plakje brood met ongeveer 1 eetlepel olie; beleg met gemarineerde ansjovis, stukjes tomaat, gesneden rode ui en wat blaadjes rucola. Besprenkel met wat olie en garneer met oregano en chilivlokken. Serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren