Caprese salade met garnalen

    Caprese salade met garnalen

    Voeg toe aan favorieten!
    45min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Dit is een zeevruchten caprese salade voor speciale gelegenheiden, zoals bijvoorbeeld Kerst, waar we in Italië het ene visgerecht na het andere serveren! Dit gerecht is gemaakt van gekarameliseerde tomaten, gepocheerde garnalen en buffelmozzarella en een extra bite door de geroosterde broodkruimels.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 12 kerstomaten
    • 1 theelepel suiker
    • snufje oregano
    • 1 stengel bleekselderij, fijngehakt
    • 1 wortel, fijngehakt
    • 1 ui, fijngehakt
    • 1 theelepel peperkorrels
    • 8 grote garnalen
    • 1 bol buffelmozzarella (ong. 125 gr)
    • 1 plak oud brood
    • extra vergine olijfolie, naar smaak
    • 2 eetlepels gehakte zwarte olijven
    • zout en peper, naar smaak
    • verse basilicumblaadjes, ter garnering

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verwarm de oven voor op een lage stand, 100°C. Bedek een bakplaat met bakpapier.
    2. Snij de kerstomaten doormidden en verwijder de zaadjes. Leg ze op de bakplaat met de snijzijde naar boven en bestrooi met suiker en een snufje oregano. Bak 1 uur in de voorverwarmde oven tot ze helemaal 'ingekookt' zijn.
    3. Om de garnalen te pocheren: Doe selderij, wortel, ui, zout en peperkorrels in een pan. Voeg genoeg water toe zodat de pan halfvol is, doe de deksel op de pan en kook 10 minuten. Voeg de garnalen toe en pocheer 5 minuten. Laat uitlekken, pel ze en snij ze in stukjes.
    4. Snij de mozzarella in blokjes; leg ze in een vergiet om overtollig vocht te laten uitlekken.
    5. Doe het brood in een keukenmachine en pulseer tot je broodkruimels hebt. verhit 1 theelepel olie in een pan op medium vuur. Voeg de broodkruimels toe en bak tot ze goudkleurig en knapperig zijn.
    6. Meng de mozzarella met de garnalen in een kom. Voeg de gehakte olijven toe en breng op smaak met olijfolie, zout en peper. Leg op een serveerschaal en bedek met gekarameliseerde tomaten en geroosterde broodkruimels. Besprenkel met wat olie en garneer met basilicumblaadjes.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren